Paistettua lohta Saratagnano

Paistettua lohta Saratagnano, lohenmäti-fenkooli beurre blanc, rakuna-porkkanapyreetä ja paahdettuja ja rikottuja manteliperunoita Olet saanut seuraavat komponentit/annos:
  • 150 g lohipala
  • 60 g fenkoli beurre blanc-kastiketta
  • 5 g lohenmätiä
  • 55 g rakuna-porkkanapyreetä
  • 125 g paahdettua ja rikottua manteliperunaa
  • Ohje:
    • laita paistinpannulle, mielellään oliiviöljy mutta tavallinenkin käy. Laita lohipala nahkapuolialaspäin kylmälle pannulle. Lämmitä pannu hellalla. Kypsennä kala kääntämättä sitä pannulla. Päälisosa saa jäädä hieman raa´aksi. Mausta suolalla. Nostaessai annokseksi lautaselle, nosta kala ensin talouspaperille, saadaksesi ylimääräisen öljyn pois!
    • Avaa kastikevakumi saksilla ja laita se kattilaan. Kiehauta samalla sekoittaen. Juuri ennen esillelaittoa lisää mäti. Sekoita varovasti
    • Porkkanapyreen voit lämmittää kannenalla (esim. kelmu) muoviastiassa mikrossa tai sekoittaen kattilassa
    • Lämmitä uuni + 200 °C. Laita perunat uunialustalle ja lämmitä kuumassa uunissa n. 7 mn.
    • Laita annos esille videon tai oman esteettisyytesi mukaisesti
    HYVÄÄ RUOKAHALUA! SMAKLIGT MÅLTID! BON APPETIT!